Flere syge fugle i Asien
I Indonesien er flere mennesker igen blevet syge af fugleinfluenza, og i Japan må fugle slagtes. Den gode nyhed er, at tilfældene opdages hurtigere

Mens fugleinfluenzaen ser ud til at være blevet bremset med effektive sikkerhedsforanstaltninger i Europa, breder den sig i øjeblikket i Asien.

Japan bekræftede mandag, at 12.000 kyllinger på en gård er døde eller blevet slagtet, og at der er konstateret den farlige fugleinfluenza H5N1 i kyllingerne. Det er første gang siden 2004, at Japan har haft tilfælde af H5N1, oplyser BBC.

Japan er det seneste tilfælde i en tilsyneladende opblomstring af influenzaen i Asien.

I år er fire mennesker døde af fugleinfluenza i Indonesien, mens Thailand mandag oplyste om et nyt udbrud af virussen i landet. Også i Vietnam breder influenzaen sig blandt fuglene.

Ifølge WHO er det ikke usædvanligt, at tilfældene af fugleinfluenza stiger på den nordlige halvkugle i vinterhalvåret - præcis ligesom almindelig influenza. Til gengæld bliver udbruddene nu opdaget hurtigere end tidligere vintre.

»Det er ikke overraskende, at vi ser en stigning i antallet af tilfælde, men vi ser en meget mere effektiv respons, end vi så for et par år tilbage,« siger Keiji Fukuda, der koordinerer WHO’s indsats mod fugleinfluenza, til CNN.

Fugleinfluenza har i alt dræbt 161 mennesker siden 2003. Influenzaen bliver først for alvor en trussel mod mennesker, hvis den muterer til en influenza, der lettere smitter mennesker.