Flere seniorer tager videregående uddannelser
Stadig flere seniorer indtager auditorierne på landets videregående uddannelser.

Der bliver stadig mere almindeligt at se gråhårede i flokken af studerende i auditorierne på landets universiteter. Flere ældre vælger nemlig at tage en universitetsuddannelse. Det skriver DR Nyheder mandag.

Over 1.000 af de studerende på Københavns Universitet er således mere end 60 år gamle. Ifølge studiechef ved Københavns Universitet, Jakob Lange, er de ældre studerende typisk supermotiverede, fordi de lever gamle urealiserede studiedrømme ud i livet. Men mange af de yngre medstuderende kunne godt undvære efterlønnerne i auditorierne.

Ifølge de yngre stiller de ældre for mange dumme spørgsmål og spilder tiden, lyder kritikken. Nogle gange resulterer det ligefrem i klager.

»Vi har da af og til nogle, der synes, at de gamle studerende har uendelig god tid. De lægger måske også mere beslag på underviserne, end de unge gør,« siger Jakob Lange til DR Nyheder.

De fleste af de ældre betaler selv for uddannelsen og læser med jævnaldrende på åbent universitet. Men en del modtager også almindelig undervisning sammen med yngre studerende.

Ifølge Jakob Lange er der nogle af de relativt gamle studerende, der er gået i gang med rigtig habil forskning.