Flere penge til sygehusene
Finansminister Thor Pedersen har lovet de nye regioner, at han vil finde penge til at dække de mange ekstra operationer, der er udført i år. Dermed undgår regionerne at lægge ud med at klækkeligt underskud.

Der er i år blevet opereret mange flere patienter på de danske sygehuse, end både regeringen og amterne havde forventet. Derfor mødte Amtsrådsforenignen, der efter nytår bliver til Danske Regioner, i dag op i Finansministeriet med et krav om over én milliard kroner ekstra til at betale regningen. Og formand for regionerne, Bent Hansen (S), fik, hvad han kom efter. Finansminister Thor Pedersen (V) lovede på mødet at give flere penge til sygehusene.

»Vi er enige om, at vi finansierer det faktiske aktivitetsniveau, som vi har ved udgangen af 2006. Vi havde regnet med en aktivitetsstingning i år på 3,4 procent. Nu bliver den nok nærmere mellem 5,5 og 6,0 procent. Det økonomiske hul, der opstår, vil blive dækket ved at løfte rammen, når vi kender de præcise tal for, hvilke udgifter vi har haft i 2006. Det er jeg tilfreds med. Så kan regionerne få den rigtige start, så vi ikke skal begynde med at sætte produktionen ned og dermed lave problemer for vores sygehuse,« siger Bent Hansen.

Finansministeren bekræfter aftalen.

»Når vi kender regnskaberne for i år, aftaler vi niveauløftet,« siger Thor Pedersen.