Flere penge til arbejdsløses problemer
Kontanthjælpsmodtagere med problemer får hjælp fra politikerne via satspuljen for næste år. Foto: Colourbox
Satspuljen er nu fordelt på området for beskæftigelse, hvor alle partier på nær Enhedslisten er enige.

Knap en halv milliard er nu fordelt til landets arbejdsløse.

Et bredt politisk flertal støtter aftalen, som støtter 16 projekter med i alt 448 millioner kroner.

Der er blandt andet afsat 115 millioner kroner til at hjælpe udsatte kontanthjælpsmodtagere - en hjælp, der skal tage udgangspunkt i de udfordringer, den enkelte står med.

Samtidig er der afsat 70 millioner kroner til en pulje, der skal bekæmpe ledighed blandt unge, hvor hver tiende i dag ifølge Danmarks statistik er arbejdsløs.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er enormt glad for den brede aftale, som vil "gøre en forskel for de udsatte i det danske samfund".

"Både for dem, som kæmper ekstra med at lære at læse og skrive. For dem, som kæmper med at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Og for unge, der har brug for en uddannelse. Vi har med aftalen fået opbakning til at tage hånd om udsatte kontanthjælpsmodtagere, så de kan komme i job," siger ministeren.

I Venstre fremhæver de særligt penge til en målrettet beskæftigelsesindsats for krigsveteraner.

"En indsats, der tager højde for de særlige behov, som vores hjemvendte soldater har for at kunne vende tilbage til arbejdsmarkedet. Jeg har desuden store forventninger til, at den aftalte indsats til bekæmpelse af ungeledighed vil gøre en forskel for mange unge," siger beskæftigelsesordfører Ulla Tørnæs.

Satspuljen skal igennem de endelige forhandlinger i finansloven for 2012, før de er endeligt vedtaget. Det forventes, at finansloven er i hus på søndag.