Flere landmænd mishandler dyr
Et sigende antal landmænd og transportører er blevet meldt til politiet for at mishandle dyrene under transporten. Landbruget erkender problemet.

Grise med væskende liggesår og højdrægtige køer, der bliver kørt til slagtning med færdige kalve i maven.

Dyrevelfærden halter gevaldigt i Danmark - for antallet af politianmeldlte landmænd og transportører for dyremishandling er steget markant, skriver Politiken fredag.

I løbet af 2006 har fødevareregionerne sendt 580 anmeldelser til politiet om overtrædelser af de regler, der skal beskytte dyrene mod at lide overlast, mens tallet sidste år var på 367 sager.

»Vi hører hele tiden fra branchen, at de vil forbedre sig. Vi hører, at enkelte brodne kar ødelægger det for de mange. Men de her tal vidner om, at erhvervet systematisk overtræder reglerne til stor lidelse for dyrene«, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Ole Münster til avisen og ønsker en mere intensiv kontrol.

Landbrugsraadets præsident, Peter Gæmelke, erkender problemet, men mener, at kontrollørerne går i for små sko.

»Kontrollørerne er meget hurtigere til at politianmelde end tidligere. De er bange for at blive kritiseret af politikerne for, at de ikke laver deres arbejde ordentligt. De burde give advarsler i stedet,« siger Peter Gæmelke til avisen.