Flere kommuner tilbyder gratis busser: Det er en stor succes
Arkivfoto. Foto: : Anders Kristensen / Scanpix
En lav tiltro til rejsekortet er årsag til, at man nu flere steder kan køre gratis i bus.

I Holstebro Kommune skal borgere i yderkanterne af kommunen ikke længere fiske kontanter op fra lommerne, når de stiger ombord på flere af de lokale busser.

En ny forsøgsordning gør, at det nu er blevet gratis at køre med bussen på fire udvalgte ruter i  den vestjyske kommune. Det skriver TV Midtvest.

Pengene bag forsøgsordningen, der strækker sig over to år, var tiltænkt en implementering af rejsekortet, men de lokale politikeres lave tiltro til det elektroniske billetsystem var årsag til, at kommunen fra årsskiftet har tilbudt gratis bustransport.

Nu sparer Holstebro Kommune penge på administration, mens de samtidig må vinke farvel til billetindtægter. Men dét er faktisk en god idé, lyder meldingen fra i Lemvig Kommune, hvor man har gode erfaringer med gratis buskørsel:

- Det har været en stor succes. Vi har fået flere til at køre med busserne og dermed opnået en større tilfredshed hos brugerne, siger Jørgen Nørby (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune, til TV Midtvest.

Nu håber politikerne i Holstebro Kommune, at der bliver taget godt imod det nye tiltag.

- Nu bliver der gjort noget for borgerne i yderkanterne af kommunen. Så nu skal de vise, at de har behov for busserne, siger Gubber Kristensen (S), formand for Teknisk Udvalg i kommunen.