Flere køber julegaver på nettet
Der er tid og penge at spare ved at købe julegaverne på nettet frem for i butikkerne. Julehandlen på nettet stiger.

Gadestrøgene er tæt pakkede i denne tid, hvor julelysene pynter over hovedet på de mange danskere, der er ude for at købe julegaver. Men selv om der er trængsel, er der måske lidt bedre plads end sidste år. I hvert fald viser tal fra søgemaskinen til handel på nettet, Kelkoo.dk, at julehandlen på nettet stiger. Det skriver epn.dk. I forhold til november sidste år er handlen på nettet steget med 63 procent, mens omsætningen er steget med 74 procent.

»Familien Danmark har fundet ud af, at man på nettet sparer tid og penge. Ikke alene kan man sammenligne priser og købe julegaver til hele familien på en times tid, men man kan også handle døgnet rundt uden lange køer, trætte ekspedienter og unger, der plager,« siger direktør i E-handelsfonden, Lars Schmidt Larsen, til epn.dk.

E-handelsfonden uddeler e-mærket, som blåstempler en tryg og etisk handel på nettet. Over halvdelen af netbutikkerne med e-mærket tilbyder at pakke gaverne ind, og der er også mulighed for at bytte gaverne igen efter jul.