Flere kan sælge fra Dyrskuepladsen
Fyrværkerisalg ? Beredskabsinspektør mener, at der muligvis kan være plads til ekstra virksomhed, der sælger fyrværkeri fra Dyrskuepladsen

Dyrskuepladsen er et særdeles attraktivt sted at placere et fyrværkerisalg for en virksomhed. Men fordi hele tre virksomheder gerne ville gøre brug af pladsen, valgte kommunen i sommer at give afslag til dem alle. Begrundelsen var, at det ville være konkurrenceforvridende blot at give tilladelse til en enkelt virksomhed. Der var ellers kun en virksomhed med en kvalificeret ansøgning – nemlig Fyns Største Fyrværkeri Salg, som havde fået brandmyndighedernes tilladelse. Denne var givet allerede tidligt på året.

Flere tilladelser mulige

Men nu viser det sig, at der muligvis kunne være givet flere brand tilladelser til at sælge fyrværkeri fra pladsen. Det oplyser beredskabs-inspektør Claus Olsen. »Vi har kun modtaget en ansøgning om tilladelse til at sælge fra Dyrskuepladsen, men der er muligvis plads til to,« fortæller Claus Olsen.Derfor kommer kommunens begrundelse om konkurrenceforvridning til at stå i noget et andet lys. Kommunen havde altså formentlig mulighed for at give hele to virksomheder tillladelse til at benytte pladsen.