Flere kampe i Bangladesh
Kampene i Bangladesh fortsætter. Siden søndag er over 130 mennesker blevet såret i sammenstød mellem politi og politiske aktivister.

Den politiske situation i Bangladesh nærmer sig kogepunktet, efter kampe er brudt ud i hovedstaden Dhaka, og landet er lammet af en blokade mod al transport.

Siden oktober, hvor en midlertidig regering overtog kontrollen med Bangladesh, har landet været præget af uroligheder og opgør mellem landets to politiske fløje.

Siden søndag er over 130 mennesker blevet såret i kampe mellem politiet og støtter af en flerparti-sammenslutning. De har valgt at boykotte det varslede valg 22. januar, fordi de mener, at den midlertidige regering ikke har sikret, at disse valg bliver frie.

Modstanderne af valget har indført en blokade af al transport, som har lammet store dele af landet.

Omvendt har den midlertidige regering indført et totalforbud mod demonstrationer og forsamlinger, som oppositionen opfordrer befolkningen til at bryde.

Den amerikanske ambassadør i Bangladesh siger til Reuters, at valget 22. januar vil være uacceptabelt for det internationale samfund, hvis kun den ene side af Bangladesh’s politiske palet deltager.