Flere kæmpevindmøller på vej
Naturstyrelsen har fundet 24 egnede steder til opstilling af op mod 80 testmøller - der er tale om områder i Jylland, men også på Sjælland og Lolland. Foto: www.colourbox.com
Vindmølleindustrien har brug at teste flere kæmpevindmøller de kommende år, derfor kommer der nye testpladser i naturen - især i Jylland.

Modstandere af kæmpevindmøller som dem i klitplantagen Østerild i Thy kan godt forberede sig på at skulle ud og veje protestbannerne mange gange de kommende år.

Flere kæmpevindmøller er nemlig på vej herhjemme. Det skriver Jyllands-Posten.

Naturstyrelsen har således fundet nye steder, som kan fungere som testpladser for op mod 10 forskellige prototyper af kæmpevindmøller frem mod 2020.

"Regeringen ønsker at imødekomme vindmølleindustriens behov for yderligere testpladser ved at hjælpe med planlægningsarbejdet," fremgår det af en ny rapport fra styrelsen.

Styrelsen peger blandt andet på 24 egnede steder til opstilling af op mod 80 testmøller - såkaldte serie 0møller - på 200-250 meter.

Der er tale om områder i Jylland, på Sjælland og Lolland.

Udsigten til de mange nye testpladser møder kritik, fordi ingen ved, hvilke gener der er fra kæmpevindmøller, lyder det fra Boye Jensen, formand for Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller:

"Derfor er det meget problematisk, at man allerede arbejder på at etablere nye testpladser," siger han til avisen.

Planen er, at etableringen af de nye testpladser afgøres efterhånden, som vindmølleselskaber henvender sig.

Kilde: Jyllands-Posten