Flere EM-spillere er hægtet af landsholdet
Flere EM-spillere er ikke udtaget til testkampen mod Slovakiet. Rommedahl skal dog ikke frygte for sin plads.

Flere centrale landsholdsspillere ved endnu ikke, i hvilken klub de skal fortsætte karrieren, og af samme grund er mange af dem valgt fra til testkampen mod Slovakiet.

Således var der kun genvalg til 15 af de 23 spillere fra sommerens danske EM-trup, da Morten Olsen onsdag udtog truppen til kampen i Odense, som spilles om en uge.

Blandt andre er Simon Kjær fra tyske VfL Wolfsburg valgt fra.

- Han fik fem fridage og tog vist hjem til Horsens, eller hvor det nu er. Det er ikke en spiller, vi vil have med i en landskamp på nuværende tidspunkt, siger Morten Olsen, efter at Kjær blev valgt fra til tyskernes træningstur til Kina.

Heller ikke klubkammeraten Thomas Kahlenberg, som også er en upopulær mand hos træner Felix Magath, har fået plads på landsholdet i denne omgang.

Det samme gælder Kasper Schmeichel, Simon Poulsen, Michael Silberbauer, Nicklas Pedersen og Dennis Rommedahl, som alle var med ved sommerens EM-slutrunde.

Landstræneren understreger imidlertid, at i hvert fald Dennis Rommedahl stadig er en del af truppen, mens Simon Kjær, Thomas Kahlenberg og den klubløse Simon Poulsen er valgt fra på grund af såkaldte 'transferproblemer'.

En anden spiller med klubproblemer er Nicklas Bendtner, der efter alt at dømme er fortid i Arsenal. Trods manglende kamptræning er han dog fortsat med på holdet, selv om Olsen drømmer om en snarlig afklaring.

- Jeg kan stå på hovedet og dreje rundt eller alt muligt andet. Lige lidt hjælper det. Men det er sikkert, at han ryger videre ved udgangen af den her måned, og det er godt for alle parter. Det er de jo enige om.

- Bendtner kan spille alle steder. I Spanien, Tyskland, England. Han er en klassespiller, siger Morten Olsen.

/ritzau/