Flere elitesportsklubber får støtte af kommunen
Støttekroner ? Fem klubber er nye i kommunal eliteordning. B1913 og OB s damer er derimod sendt ud af det gode selskab

Selvom man hører til blandt landets bedste sportsklubber, kan det være velgørende med hjælp fra kommunens side. Det er baggrunden for, at Odense Kommune siden januar 2002 har haft en støtteordning, der skal hjælpe udvalgte eliteklubber til at blive endnu bedre. Både på det organisatoriske og det sportslige plan.
Der er kommunale penge at hente, mens fagfolk fra kommunens eliteidrætssekretariat er klar med råd og vejledning til de klubber, der er lukket med ind i ordningen.
Det er et eliteidrætsudvalg under Odense Kommune, der administrerer ordningen. Udvalgets syv medlemmer har besluttet, at ordningens udformning og sammensætning skal ændres fra årsskiftet. Blandt andet bliver det nu sådan, at de involverede klubber med en aktiv indsats kan rykke op i systemet og modtage flere støttekroner.
»Vi vil gerne sikre noget dynamik i systemet. Der skal være noget, som klubberne kan stræbe efter,« siger John Christensen, der er formand for eliteidrætsudvalget.

OB Bordtennis er med

Fra årsskiftet bliver kredsen af involverede klubber udvidet.
Nye i det gode selskab er i alt fem klubber. Blandt andet OB Bordtennis.
Formand Kenneth Røn Christensen er meget tilfreds med, at eliteidrætsudvalget medlemmer har valgt at tage den odenseanske bordtennisklub med ind i varmen.
»Vi bruger en masse tid på at få tingene til at hænge sammen. Derfor tager vi det som en stor cadeau, at eliteidrætsudvalget har sagt god for vores arbejde og lukket os med ind i ordningen.«
Kenneth Røn Christensen er sikker på, at OB Bordtennis på flere fronter vil få glæde af ordningen.
»Vi kan få hjælp til at gøre vores organisatoriske arbejde bedre. Og når det hedder sig, at der virkelig er styr på tingene hos os, så kan det muligvis blive nemmere at trække gode spillere og trænere til klubben.«
Ud over konsulenthjælp fra eliteidrætssekretariatet står OB Bordtennis til at modtage et årligt kommunalt tilskud på 50.000 kroner.
»I bordtennis er 50.000 kroner bestemt en pæn slat penge.«

B1913 ryger ud

Mens fem klubber er nye i ordningen, ryger to odenseanske fodboldklubber den anden vej. Det er OB s kvindehold samt B1913, der har haft løst billet til ordningen i kraft af årstalsklubbens evner til at udvikle talenter.
»Det gør lidt ondt, når man bliver smidt ud af det gode selskab. Det, at vi har været en del af ordningen, har vi set som en blåstempling af det talentarbejde, som der bliver lavet her i klubben,« siger Jens Staun, der er næstformand og kasserer i B1913.
Han frygter, at talentarbejdet kommer til at lide under, at klubben ikke længere er en del af eliteordningen. Fra årsskiftet er OB A/S ene om at repræsentere de odenseanske fodboldklubber i ordningen.
»Jeg synes, at det er forkert. Nu er det hele igen centreret omkring OB,« siger Jens Staun.
John Christensen fra eliteidrætsudvalget forklarer, at B1913 først og fremmest er gledet ud af ordningen, fordi klubben er blevet en del af fodboldfusionen FC Fyn.
»Hele situationen omkring klubben er uafklaret. Desuden skal der mere styr på organisationen, hvis klubben atter skal blive en del af ordningen,« konstaterer John Christensen.