Flere britiske soldater til Afghanistan
Storbritannien vil øge sit engagement i Afghanistan og planlægger at udsende omkring 1.000 nye soldater, som skal slutte sig til NATO-indsatsen i landet.

Det britiske forsvarsministerium bekræftede fredag, at landet vil sende flere soldater til Afghanistan.

»Vi har besluttet, at det er det rigtige for Storbritannien at sende yderligere tropper til den sydlige del af Afghanistan,« fortalte forsvarsministeren Des Browne til AP.

Browne uddybede, at beslutningen grundede i NATO-topmødet i Sevilla i sidste uge, hvor især USA talte varmt for at øge indsatsen i Afghanistan.

Udmeldingen kommer få dage efter, at premierminister Blair bekendtgjorde, at han vil trække 1.600 soldater hjem fra Irak. Storbritannien har allerede omkring 5.000 soldater i Afghanistan, og britiske medier regner med, at yderligere 1.000 vil blive sendt til regionen.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har også lagt op til, at de danske soldater, der skal trækkes hjem fra Irak, skal sendes til Afghanistan i stedet. De danske soldater er sammen med britiske styrker på en vanskelig mission i det sydlige Afghanistan, hvor de i Helmand-provinsen kæmper mod Taleban-styrker.

via Listen To News