Flanderns løsrivelse var tv-fup
Belgisk tv kunne onsdag aften fortælle, at regionen Flandern havde erklæret sig selvstændigt. Men nyheden var det rene fup.

Flere seere af den belgiske tv-station RTBF fik onsdag aftenkaffen galt i halsen, da tv-stationen kunne fortælle, at regionen Flandern havde revet sig løs fra Belgien.

Historien blev ledsaget af billeder af jublende flamlændere og interviews med flere belgiske politikere. Nyheden fik så mange mennesker til at besøge tv-stationens hjemmeside, at den gik ned, men det viste sig hurtigt, at historien var falsk fra ende til anden. Nyhedschefen fra tv-stationen indrømmede, at det falske indslag var ment som et humoristisk indspark til debatten om en eventuel løsrivelse.

»Indtil nu har debatten begrænset sig til akademiske og politiske cirkler. Vi vil have en offentlig debat om emnet,« siger han til Reuters.

Andre havde dog svært ved at se det sjove i sagen. Den regionale leder af regionen Vallonien sagde, at indslaget var uacceptabelt, og en talsmand for partiet Vlaams Belang mente, at tv-stationen ødelægger debatten om selvstændighed.

»De har lavet spørgsmålet om Flanderns selvstændighed om til en vittighed,« siger han.