Fjernstyret fly dræber militante i Pakistan
Det amerikanske militær har nok engang ramt militante i Pakistan med et missil, affyret fra et ubemandet fly.

En amerikansk drone har dræbt mindst fire militante islamister i det urolige stammeområde i det nordvestlige Pakistan.

Sikkerhedskilder i området siger, at missiler fra dronen, der er et ubemandet og fjernstyret fly, ramte en bebyggelse i landsbyen Khushhali, som ligger i Nord Waziristan - et stammeområde nær grænsen til Afghanistan.

- Amerikanske droner affyrede seks missiler i de militantes bebyggelse. Mindst fire militante er dræbt, siger kilderne.

De amerikanske droneangreb er et af USA's vigtigste og mest effektive våben mod militante fra al-Qaeda og Taliban, der opererer i det porøse grænseområde mellem Pakistan og Afghanistan.

Imidlertid er det også et våben, der vækker vrede i civilbefolkningen, da det ofte sker, at der er civile ofre ved droneangrebene.

Angreb med de ubemandede fly er også et spørgsmål, der ventes at stå højt på dagsordenen, når lederen af Pakistans efterretningstjeneste onsdag indleder tre dages drøftelser i Washington med sine kolleger fra CIA, USA's efterretningstjeneste.

En erklæring, som søndag blev udsendt af Pakistans militær i Islamabad, omtaler det forestående besøg af efterretningstjenesten ISI's leder, generalløjtnant Zaheer ul-Islams.

Heri hedder det, at droneangreb skal drøftes.

En kilde i det pakistanske militær siger ifølge det franske nyhedsbureau AFP, at generalløjtnanten igen vil opfordre USA til at opgive droneangreb og i stedet give Pakistans militær midler til at foretage angrebene på de militante.

Det menes dog, at USA regner drone-operationerne for at være så vigtige, at de ikke bliver opgivet.

/ritzau/AFP