Fjerduo vil undgå kinesisk OL-kvartfinale
Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl går efter at vinde den sidste gruppekamp ved OL, så de vinder gruppen.

På papiret er det en ret betydningsløs kamp, den danske mixeddouble Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl tirsdag skal spille ved OL-turneringen i Wembley Arena i London.

Danskerne har to sejre i to kampe efter mandagens flotte sejr over Lee Yong Dae/Ha Jung Eun fra Sydkorea, og det samme har modstanderne, Tontowi Ahmad/Liliyana Natsir fra Indonesien. De besejrede Laybourn/Juhl i All England-finalen i marts.

Under overfladen er der dog langt mere på spil, for vinderen af tirsdagens kamp undgår at møde de kinesiske verdensmestre Zhang Nan/Zhao Yunlei i kvartfinalerne.

- Vi går selvfølgelig efter at vinde, så vi kan undgå kineserne, siger Thomas Laybourn.

Han mener dog også, at man skal passe på med at lægge for meget i det.

- Det er selvfølgelig bedre at møde et af de europæiske par, men hvis vi skal slå kineserne, så kan vi jo lige så godt gøre det i en kvartfinale, siger han.

- Vi er klar, og hvis vi spiller på denne måde, så kan vi slå dem alle sammen, siger han.

Danskerne spillede på et meget højt niveau i sejren på 21-15, 21-12 over Lee/Ha, der ligger nummer ni på verdensranglisten.

Laybourn og Juhl drog også fordel af, at Ha optrådte rystende nervøst og servede under niveau.

- Det er mildt sagt. Hun var decideret ringe til at serve, siger Thomas Laybourn.

- Der er selvfølgelig også noget psykologisk i det. Vi truer hende lidt ved at stille os længere tilbage, så hun ikke ved, hvad hun skal gøre. Og så krakelerer det helt for hende til sidst, siger han.

/ritzau/