Fire unge går fri for Nørrebro-drab
Statsadvokaten lukker sag om drab sidste år på 19-årige Zoubir Aoussar. Fire anholdte får erstatning.

Nedskydningen af en 19-årig mand på Blågårds Plads i København sidste år bliver sandsynligvis aldrig opklaret.

Statsadvokaten for København har opgivet at rejse tiltale mod fire unge mænd, som ellers blev sigtet af politiet for medvirken til drabet på Zoubir Aoussar den 13. marts 2011.

Det oplyser vicestatsadvokat Bo Bjerregaard til Ritzau.

- Hvis vi rejste tiltale, så forventer vi ikke, at en domstol vil kende dem skyldige i drabet. De sigtede nægter sig skyldig, og der er ikke afgørende beviser mod dem, siger Bo Bjerregaard.

Zoubir Aoussar blev ramt af et projektil i ryggen og døde natten til den 14. marts.

Politiet anholdt fire unge mænd kort efter, fordi de blev sat i forbindelse med tyveriet af en grå Mitsubishi Carisma, der blev stjålet fra et fitnesscenter i Herlev. Bilen blev brugt under skyderiet og senere brændt af i Lyngby.

De fire sigtede sad knap 100 dage i fængsel. Det har med lukning af sagen været uberettiget, og de har derfor fået 194.500 kroner hver i erstatning.

- Det er helt takstmæssigt. De har siddet fængslet i knap 100 dage, og det bliver så fordoblet, fordi sigtelsen er så alvorlig som drab, forklarer Bo Bjerregaard.

Der skal nu meget klare beviser på bordet, hvis sagen skal tages op igen.

- Sagen kan ikke uden videre tages op igen. Der skal være tale om nye oplysninger af betydelig karakter, når det kan være til skade for dem, der tidligere har været sigtet, fortæller vicestatsadvokaten.

Ifølge politiet har de tidligere mistænkte i sagen tilknytning til banden VHK, som står for Værebros Hårde Kerne. VHK havde kort før skuddrabet været i konflikt med bandemiljøet på Blågårds Plads.

/ritzau/