Fire tips til at tæmme appetitten i det nye år
Hvis man i en periode har spist for meget, kan det være svært at få appetitten ned igen. Foto: Scanpix/Modelfoto
Har du spist lidt for meget i julen og kan du nu ikke styre appetitten?

Hvad gør man, når man har appetit til mere mad, end man behøver? Hvordan bør man spise? Hvad er der at gøre? Spørgsmålene er mange, når først man sidder i den trælse situation, at der ryger mere mad ind end hvad godt er.

Fortvivl ikke for Familie Journalens lavkarboekspert har fire tips klar til dig.

Se hvilke ting der kan være med til at ødelægge din kur: Læs mere på familiejournal.dk

Tatjana Albinus kommer her med fire tips til at tæmme appetitten:

1) Spis mad, der fylder meget i maven uden at indeholde ret meget energi. Nødder og brøderstatninger er ikke dine venner – det er grønsager til gengæld. Spis alle slags grønsager i store mængder, så du får fyldt din mavesæk op.

2) Spis protein fra kød/fisk/fjerkræ/æg. Protein er det næringsstof, der mætter mest, så spis det til alle måltider – i en mængde svarende til 150 gram kød pr. måltid, hvis du er kvinde.

Få lækker og sund opskrift på kulmule med lun sellerisalat på familiejournal.dk

3) Tag et fibertilskud en halv time inden måltidet. Chiafrø og fiberproduktet Husk er begge fiberkilder, der optager mange gange deres vægt i væske. Tag et par spiseskefulde med mindst en halv liter vand til – hvis ikke du får nok væske, kan fibrene give dig forstoppelse. Kosttilskuddet Konjak eller Husk-tabletterne (fra apoteket eller helsekosten) har samme funktion. Det er dyrere, men måske er det mere bekvemt at spise tabletter.

4) Spis med nærvær og opmærksomhed. Tyg maden grundigt og hold pause undervejs i måltidet, så mætheden når at indfinde sig. Anret eventuelt maden på tallerknen og lad gryder og fade stå i køkkenet.

Bliv inspireret af Liselottes store vægttab på familiejournal.dk

Husk:

Der er ingen nemme løsninger, hvis man er genetisk disponeret for stor appetit – kun redskaber til at kompensere for den.