Fire rumænere ville bryde gennem taget på butiksgigant: Taget på fersk gerning

En række indbrud, hvor der er stjålet cykler og elektronik for millioner af kroner, står muligvis foran opklaring.
Politiet skal nu finde ud af, om fire mænds indbrudsforsøg hos Power i HerningCentret kan kædes sammen med andre indbrud, hvor der er stjålet varer for millioner af kroner.
Politiet skal nu finde ud af, om fire mænds indbrudsforsøg hos Power i HerningCentret kan kædes sammen med andre indbrud, hvor der er stjålet varer for millioner af kroner. Foto: Google Street View og Shutterstock/Scanpix

Politiet står muligvis foran opklaringen af en række store indbrud i blandt andet elektronikvarehuset Powers forretninger.

Natten til lørdag blev fire rumænske mænd i slutningen af trediverne nemlig taget på fersk gerning, da de gjorde sig klar til at bryde ind gennem taget hos Power i HerningCentret.

De fire mænd blev anholdt i besiddelse af forskelligt udstyr til at hejse ting op og ned gennem taget.

- Vi mener at kunne påvise en forbindelse med to lignende indbrud hos samme elektronikkæde i Aarhus og Holstebro. Her er de sluppet af sted med elektronikudstyr for et anseeligt beløb, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Bjarne Askholm, til TV Midtvest.

Ved indbruddene i Aarhus og Holstebro vurderes det, at værdien af de stjålne effekter løber op i over en million kroner.

Indbrud for millioner

Men Power er ikke det eneste sted, hvor tyve har hentet ting op gennem taget.

Således har der i det midt- og vestjyske gennem året været en række indbrud, hvor tyvene har anvendt samme fremgangsmåde og hentet værdier for rigtig mange penge op gennem taget.

Blandt andet fik BikeWorld i Silkeborg stjålet cykler til en værdi af 700.000 kroner i juli. Godt en måned tidligere gik det ud over Henning Jørgensen Cykler ved Herning. Her blev der i nattens mulm og mørke hejst cykler til en samlet værdi af knap 500.000 kroner op gennem et hul i taget.

Biler konfiskeret

Politiet har konfiskeret to biler - en personbil og en autocamper - og de fire rumænske mænd blev alle varetægtsfængslet indtil 11. januar, skriver TV Midtvest.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.