Fire mænd dræbt i speedbådsulykke
Den forulykkede båd er nu reddet i land. Foto: Finn Frandsen / POLFOTO
Fire mænd er død i en speedbådsulykke nær Hundige på Sjælland. Politiet underretter de pårørende.

Fire mænd er omkommet efter en speedbådulykke nær Hundige Havn syd for København. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

De fire mænd blev fundet i vandet i nærheden af en båd, som de formentlig alle har været ude at sejle i.

Politiet ved endnu ikke, hvordan mændenes båd er kæntret.

- Vi skal have undersøgt båden for at se, om der er kollisionsskader eller andre spor, men alt tyder på, at der er sket en tragisk ulykke, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi, til Ritzau.

Mændene er bjærget ind på stranden, og en læge har erklæret dem døde. Politiet er i færd med at underrette de pårørende.

- Vi har en kraftig formodning om, hvem de er, og vi er i gang med at underrette deres familier, siger Martin Bjerregaard.

De døde er midaldrende mænd i alderen 45 til 55 år. Politiet ønsker ikke at oplyse andet om, hvor de kommer fra, end at de er fra Sjælland.

Båden og de fire døde mænd blev fundet af en redningshelikopter fra Søværnets Operative Kommando, som politiet havde rekvireret efter en henvendelse fra en pårørende.

Martin Bjerregaard ønsker ikke at uddybe, hvad henvendelsen gik ud på.

Ud over helikopteren deltog patruljeskibet Najaden i redningsaktionen, oplyser SOK.

Båden er en mindre, åben speedbåd af mærket Sea Ray 170. Den blev fundet drivende med bunden i vejret et par hundrede meter nord for Hundige havn.

Den er nu bugseret i land. Ifølge oplysninger til Ritzau var den ved 16-tiden ved at blive kørt væk på et fejeblad, så den kan blive undersøgt af teknikere, der måske kan fastslå årsagen til ulykken.

De pårørende ventes at kunne hjælpe politiet med oplysninger om, hvornår mændene er sejlet ud, hvad der var formålet med deres sejltur, og hvornår de var ventet hjem igen.

- Vi vil gerne have klarlagt hændelsesforløbet, siger Martin Bjerregaard.
Politiet interesserer sig også for, hvad mændene havde af aftaler om, hvor mange der skulle med på turen.

Redningsmandskab undersøger farvandet omkring ulykkesstedet for at se, om der kan være flere døde.

- Vi forventer ikke at finde flere, men vi undersøger farvandet, siger Martin Bjerregaard.