Fire år i spjældet for at opfordre til uro

To unge mænd fra England fire år i fængsel for uroligheder, selv om de aldrig lavede noget ballade.
Tiden på Facebook kan være kostbar. To unge mænd har fået hård straf for at opfordre til uroligheder på nettet i England.
Tiden på Facebook kan være kostbar. To unge mænd har fået hård straf for at opfordre til uroligheder på nettet i England. Foto: Colourbox

Dommerne i Storbritannien har haft travlt den seneste tid i kølvandet på urolighederne i England.

Og nu er to mænd på 20 og 22 år blevet idømt fire år bag tremmer - ikke fordi de er blevet taget for at smadre noget, men fordi de har opfordret til uroligheder over Facebook, skriver The Guardian.

20-årige Jordan Blackshaw oprettede en begivenhed på Facebook, hvor han opfordrede til oprør i sin hjemby Northwich Town. Ingen fulgte dog hans opfordring, men han skal nu i spjældet i fire år på en institution for unge kriminelle.

Den anden, Perry Sutcliffe-Keenan på 22, vågnede med tømmermænd den 9. august og måtte forklare politiet, at den hjemmeside han i sin brandert havde oprettet aftenen før, som han havde kaldt "Warrington Riots", bare var en joke.

Heller ikke han lykkedes dog med at få samlet folk til oprør.

Da urolighederne var på deres højeste, lovede premierminister David Cameron at slå ekstremt hårdt ned på uromagerne. Han truede endda på et tidspunkt med at lukke for dele af Facebook og Twitter for at stoppe ballademagerne i at sprede deres budskab.

Dommene har fået rettighedsgrupper til at se rødt, fordi de mener, at fire år er en alt for hård dom.

Kilde: The Guardian

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.