Finn Nørbygaard lå alene i sin egen afføring: "Det ramte sindssygt hårdt"
De første ti måneder af Finn Nørbygaards liv har sat sine spor. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix (arkiv)
Finn Nørbygaard blev som spæd udsat for grov vanrøgt. Den barske start på livet påvirker stadig entertaineren - blandt andet da han mistede formuen i Stein Baggers svindel med IT Factory.

En oplevelse som spæd sidder fortsat dybt i entertaineren Finn Nørbygaard.

Det fortæller han ifølge Se og Hør i et interview med ugebladet Ude og Hjemme.

Her fremgår det, at han i to omgange blev svigtet. Først af sin mor, som ikke magtede at have ham. Og igen af plejeforældrene.

Bekymrede naboer alarmerede Mødrehjælpen, som brød ind i lejligheden i Esbjerg, hvor Finn Nørbygaard og plejeforældrene boede.

Her fandt Mødrehjælpen den kun ti måneder gamle Finn forladt og alene i sin egen afføring i lejligheden. Plejeforældrene var formentlig taget på værtshus, skriver Se og Hør.

Han husker ikke noget fra dengang, men han kom til en varm og kærlig plejefamilie, der gav ham den nødvendige tryghed.

Legede med Stein Bagger

Finn Nørbygaard siger i interviewet, at han ikke er i tvivl om, at han er mærket af det i dag.

Forladthedsfølelsen dukker op, når han rammes af store kriser. Blandt andet da han mistede omkring 500 millioner kroner ved Stein Baggers konkurs og svindelnumre med IT Factory kort før årsskiftet 2008/2009.

Finn Nørbygaard havde en del aktier i virksomheden og mistede hele formuen.

- Det ramte sindssygt hårdt. Jeg følte fuldstændig samme angst og forladthed, som jeg havde gjort som spæd. I tre måneder sad jeg bare i min slåbrok og hylede. Det var virkelig belastende for min kone, Hanne. Hun stod med sin datter på 12 år og en mand på 7, siger Finn Nørbygaard til Ude & Hjemme.

Den kendte entertainer kom ud af krisen og har blandt andet sit eget program, "Finnsk Terapi" på Radio24syv.

- Efter alle de øretæver besluttede jeg, at jeg skulle ud og lave noget sjovt. Nogle shows og nogle foredrag. Den gamle Finn kom i spil igen i stedet for den dovne millionær-Finn, som slet ikke var mig. Hvorfor kom det kreative tilbage? Fordi det var nødvendigt, fortæller Finn Nørbygaard.