Fik hånd sprængt af med ulovligt krudt
En mand sprængte sin ene hånd af i Århus, og butiksfacader i Thisted er raseret efter kraftige bombeeksplosioner natten til søndag.

Kraftige krysantemumbomber har forårsaget store skader rundt om i Danmark natten til søndag.

Kort før midnat natten fik en 44-årig århusiansk mand sprængt store dele af sin ene hånd af i en fyrværkeriulykke på Vorregårdsallé i Århus Nord. Manden blev efter ulykken kørt på hospitalet, hvor man kunne konstatere, at hånden var flækket, og flere fingre var sprængt væk. Han har også fået syns- og høreskader.

På ulykkesstedet fandt politiet en ueksploderet krysantemumbombe, og derfor blev et større område afspærret indtil bomberyddere fra Skive Kaserne kom frem og kunne fjerne bomben.

»De her krysantemumbomber er simpelthen så farlige, og i ukyndige hænder kan de give varige skader eller slå personer ihjel. Mange er slet ikke klar over, at de er så farlige, men man skal altså holde sig fra dem,« siger vagthavende ved Århus Politi, Klaus Møller.

Også andre steder i Danmark har krysantemumbomber givet problemer i det seneste døgn.

Klokken fem i morges eksploderede en bombe på Store Torv i Thisted. Bomben var så kraftig, at den smadrede hele indgangspartiet på Superbrugsen på torvet, og ruderne blev knust i Synoptik-butikken overfor.

Politiet er overbevist om, at det er én bombe, der har forårsaget alle skaderne, men de har ingen spor efter gerningsmanden.

Klokken 9.15 fik politiet et opkald fra Kvickly i Thisted. Her havde medarbejdere fundet en ueksploderet bombe på en parkeringsplads bag butikken. Politiet evakuerede butikken og spærrede området af ind til minerydderne fra Skive nåede frem.

De kunne konstatere, at bomben var forsøgt antændt uden held.

»Det er bare endnu et bevis på, hvor farlig og utilregnelig denne form for uautoriseret fyrværkeri kan være,« siger Jørgen Jacobsen, politiinspektør ved Thisted Politi.

Han oplyser, at bomben nu undersøges for fingeraftryk eller andre spor, der kan føre politiet til gerningsmanden.