Figo ser frem til æra med gennemsigtighed og demokrati
En god dag for fodbolden, siger Luis Figo om Sepp Blatters fratrædelse som præsident for Fifa.
Luis Figo glæder sig til en ny æra i Fifa uden Sepp Blatter.
Luis Figo glæder sig til en ny æra i Fifa uden Sepp Blatter. Foto: Jorge Saenz/AP

Den tidligere portugisiske fodboldstjerne Luis Figo havde ambitioner om at skabe forandringer i det internationale fodboldforbund, Fifa, men han opgav sit kandidatur til præsidentvalget, da han ikke mente, at valgkampen foregik på fair vis.

Derfor var det med stor glæde, at han tirsdag modtog nyheden om, at den genvalgte præsident, Sepp Blatter, havde valgt at fratræde som følge af tiltagende beskyldninger om korruption.

- Det er en god dag for Fifa og for fodbolden, siger Luis Figo ifølge nyhedsbureauet DPA.

- Endelig kommer der ændringer. Lad os finde en løsning til at starte en ny æra med gennemsigtighed og demokrati, tilføjer Figo på Twitter.

Nu nævnes Figo igen som en af de mulige kandidater til at efterfølge Blatter. Det samme er tilfældet med Michael van Praag, der med samme begrundelse som Figo trak sit kandidatur tilbage 21. maj - otte dage inden præsidentvalget.

- Dette er rigtigt gode nyheder. Nu skal jeg først til møde med Uefa (det europæiske fodboldforbund) på lørdag, og derefter vil jeg være i stand til at afklare mine planer, siger van Praag til avisen Algemeen Dagblad ifølge nyhedsbureauet NTB.

Den kommende præsident vil blive udpeget på en ekstraordinær kongres i Fifa. Forbundets formand, Domenico Scala, oplyste tirsdag, at det sandsynligvis vil blive mellem december og marts.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.