Fifa-vicepræsident accepterer udlevering til USA

Alfredo Hawit, præsident for fodboldforbundet Concacaf, har indvilget i at blive udleveret til USA.
Alfredo Hawit (tv.) i selskab med Fifa-præsident Sepp Blatter. De er begge under anklage i den verserende Fifa-skandale.
Alfredo Hawit (tv.) i selskab med Fifa-præsident Sepp Blatter. De er begge under anklage i den verserende Fifa-skandale. Foto: Szilard Koszticsak/AP

Præsidenten for fodboldforbundet Concacaf, der dækker Nord- og Centralamerika samt Caribien, Alfredo Hawit, der også er vicepræsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), har indvilget at blive udleveret til USA til retsforfølgelse.

Det oplyser de schweiziske myndigheder onsdag ifølge Reuters.

USA har ønsket at få Hawit udleveret til retsforfølgelse, da man mener, at fodboldpræsidenten har medvirket til bestikkelse i forbindelse med salg af marketingrettigheder.

Mere specifikt er han ifølge den amerikanske anklagemyndighed anklaget for:

- At acceptere bestikkelse for millioner af dollar i forbindelse med salg af marketingrettigheder til forskellige sportsmarketingfirmaer i forbindelse med fodboldturneringer i Latinamerika, skriver anklagemyndigheden.

Alfredo Hawit er ikke den første, som accepterer at blive udleveret til USA i den verserende Fifa-skandale.

Midt i december accepterede også den tidligere fodboldpræsident for Costa Rica, Eduardo Li, at lade sig retsforfølge i USA.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.