Fifa undersøger PSG-ejer i bestikkelsessag

PSG-ejer Nasser al-Khelaifi bliver nu undersøgt af Fifa i sag om bestikkelse i forbindelse med VM-slutrunder.
Ejeren af Paris Saint-Germain, Nasser al-Khelaifi, bliver nu undersøgt af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) i sag om bestikkelse.
Ejeren af Paris Saint-Germain, Nasser al-Khelaifi, bliver nu undersøgt af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) i sag om bestikkelse. Foto: Thomas Samson/AFP

Rigmanden Nasser al-Khelaifi får nu flere på nakken i sagen om mulig bestikkelse i forbindelse med VM-slutrunderne i 2026 og 2030.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) meddeler således fredag, at forbundet vil undersøge den hovedrige ejer af fodboldklubben Paris Saint-Germain.

Det bekræfter en talsmand fra Fifas Etiske Komité ifølge AFP.

Ud over at være ejer af PSG, så er Nasser al-Khelaifi også ejer af mediekoncernen Bein Media Group.

Det er i egenskab af ejer af mediekoncernen, at den 43-årige rigmand fra Qatar er kommet i søgelyset.

Statsanklageren i Schweiz mistænker ham for at være indblandet i bestikkelse, der skulle sikre Bein Media Group tv-rettighederne til VM i 2026 og 2030.

Det skulle være sket ved at bestikke den tidligere generalsekretær i Fifa Jerome Valcke.

Valcke har været under afhøring i Schweiz, efter at ejendomme i Frankrig, Grækenland, Italien og Spanien har været ransaget.

Fredag forlød det også ifølge AFP, at Nasser al-Khelaifi ifølge italiensk politis undersøgelser skulle have stillet en luksusvilla på Sardinien til rådighed for Jerome Valcke, hvilket angiveligt skulle være i forbindelse med bestikkelsen.

Ifølge AFP meddeler Valckes advokat dog fredag, at Valcke betalte husleje i forbindelse med sit ophold i villaen på Sardinien.

Jerome Valcke blev fyret fra sin Fifa-stilling i januar 2016, efter at han var generalsekretær i forbundet fra 2007.

Det skete på grund af Valckes rolle i hele korruptionsskandalen, der også endte med at fælde Fifas mangeårige præsident Sepp Blatter.

Efter sin fyring blev Valcke idømt en karantæne fra al fodbold i ti år af Fifa.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.