Fifa-sag: Fodboldboss indrømmer korruption
Brayan Jimenez kan ende bag tremmer i op til 20 år for korruption. Han har indrømmet sine ugerninger.
Sådan så det ud, da Brayan Jimenez blev anholdt i Guatemala i januar.
Sådan så det ud, da Brayan Jimenez blev anholdt i Guatemala i januar. Foto: Arnulfo Franco/AP

Retssagerne i kølvandet på skandalesagen i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) er i fuld gang, efter forbundet sidste år blev anklaget for adskillige former for korruption.

Sent fredag dansk tid indrømmede Brayan Jimenez, tidligere præsident i Guatemalas Fodboldforbund, at han havde modtaget bestikkelse og været med til pengeafpresning i forbindelse med salg af lukrative tv- og marketingrettigheder til fodboldkampe.

Blandt andet rettighederne til Guatemalas kampe i VM-kvalifikationen.

Indrømmelsen skete under en høring i New York, skriver Reuters.

Jimenez har angiveligt tjent hundredtusindvis af dollar på at have solgt rettighederne til virksomheden Media World, der er datterselskab af den amerikansk afdeling af den spanske mediegigant Imagina Group, der også er kendt under navnet Mediapro.

I retten gik Jimenez med til at betale 350.000 dollar for sin rolle i sagen. Straffen kan dog blive endnu højere for ham. Ifølge Reuters er den endelige strafferamme op til 20 år.

Brayan Jimenez blev anholdt i januar i Guatemala og blev senere udleveret til USA.

Han er en blandt 42 personer, som er blevet anklaget af USA for ulovligt at have tjent mere end 200 millioner dollar på salg af tv- og marketingrettigheder.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.