Festen er i gang, tusindvis indtager Roskilde

Lad løjerne begynde. Skandinaviens største festival har åbnet sluserne for de første festivaldeltagere. Det 41. år i træk.
Jagten på den gode teltplads begyndte i dag. Gutten her ser ud til at nyde den plads, han havde i 2010.
Jagten på den gode teltplads begyndte i dag. Gutten her ser ud til at nyde den plads, han havde i 2010. Foto: Peter Hove Olesen / POLFOTO

Klokken 18 lørdag aften åbnede portene for de første 47.000 campister på Roskilde Festivalen. Og de første mange tusinde fødder spurtede over pladsen for at redde sig en god teltplads.

En af dem var Christian Gislinge, der havde udset sig Camping H som sit hjem for den næste uge.

"Man vil jo allerhelst ligge der, hvor det hele sker, så det er ikke så fedt at komme afsides fra resten af Roskilde-samfundet, når man er kommet for at fyre den af," mener Christian Gislinge, der sammen med de mange tusinde andre sad stuvet sammen som sild i en tønde hele eftermiddagen, mens de ventede på at få adgang til det forjættede land.

"Det er jo på grund af stemningen, at man kan holde til at ligge i et dårligt telt i en uge ved siden af en pisserende," tilføjede makkeren Alexander Duschek.

Han har brygget en snedig plan for, hvordan den perfekte teltplads skulle erobres: Drengene skulle løbe med teltene, mens pigerne skulle komme efter med øl og alt det andet grej.

Der var bare det problem, at de to løbere ikke havde trænet til den vigtige begivenhed.

"Jeg går ud fra, at det mest kræver konditionstræning, så det har vi helt sikkert ikke," konkludere Christian Gislinge.

"Til gengæld er vi gode til at drikke øl," sagde Alexander Duschek, hvilket de to fyre hurtigt stillede sig tilfreds med.

Der var i alt sat 47.000 billetter til salg til folk, der kunne få lov at komme ind i dag. Resten må vente til søndag morgen klokken otte, hvor teltpladsen er åben for alle.

Selve festivalen, hvor musikken spiller, begynder på torsdag og varer til og med fredag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.