Ferdinand får kæmpebøde for Twitter-racisme
Manchester Uniteds Rio Ferdinand skal bøde for racisme og for at have bragt fodboldspillet i miskredit.

Manchester United-spilleren Rio Ferdinand skal betale 45.000 pund for en racistisk kommentar om Chelseas Ashley Cole på Twitter, meddeler det engelske fodboldforbund (FA) ifølge Skysports.

Som svar på en besked på Twitter har Ferdinand ifølge FA kaldt Ashley Cole for "choc ice" (chokoladeis, red.), og forbundet oplyser, at anklagen er blevet bekræftet af en uafhængig kommission.

- Kommissionen har afgjort, at kommentaren var upassende og bragte spillet i miskredit, skriver forbundet på sin hjemmeside.

- Kommissionen vurderede, at forseelsen rummede en reference til etnisk oprindelse, farve eller race. Ferdinand får derfor en bøde på 45.000 pund og bliver advaret mod lignende opførsel, lyder det videre.

Ashley Cole var forsvarsvidne, da holdkammeraten John Terry i juli var tiltalt for racisme mod Ferdinands bror Anton Ferdinand, der er forsvarsspiller i Queens Park Rangers.

Udtrykket "choc ice" er slang og betyder noget i retning af "sort udvendig, men hvid indvendig" og må altså betegnes som en reference til den farvede Ashley Coles støtte til John Terry i retten.

Her sagde Cole, at han ikke hørte Terry tale racistisk til Anton Ferdinand under kampen mellem Chelsea og Queens Park Rangers i oktober.

/ritzau/