Fem hold kæmper om CL-pladser i tæt Bundesliga-strid

Leverkusen og Gladbach står stærkest i kampen om tredje- og fjerdepladsen i Bundesligaen, vurderer ekspert.
Danske Andreas Christensen og Borussia Mönchengladbach kæmper om Champions League-pladserne i Bundesligaen. Her ses han med Schalkes Klaas Jan Huntelaar på ryggen.
Danske Andreas Christensen og Borussia Mönchengladbach kæmper om Champions League-pladserne i Bundesligaen. Her ses han med Schalkes Klaas Jan Huntelaar på ryggen. Foto: Michael Sohn/AP

Mens Bayern München er på guldkurs, og Dortmund sidder tungt på andenpladsen, kæmper særligt fem hold om at blive nummer tre og fire i Bundesligaen, hvis forårssæson blev skudt i gang fredag med opgøret mellem Bayern München og Hamburger SV.

Tredjepladsen giver direkte adgang til Champions Leagues gruppespil i næste sæson, mens nummer fire skal spille kvalifikation til den guldrandede turnering.

Inden for seks point ligger Hertha Berlin, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen, Schalke 04 og Wolfsburg.

Eurosports bundesligakommentator Henrik Hvillum har først og fremmest Leverkusen og Gladbach som favoritter til topplaceringerne.

- Ligaen er under en spændende udvikling, og det er meget uforudsigeligt, hvem der løber med Champions League-pladserne. Men jeg kan bedst se Leverkusen slutte deroppe.

- De har prøvet mange gange før at kunne håndtere det at være i Champions League samtidig, og de har en god og solid trup.

- Gladbach kan også havne deroppe, men de har ikke den bredeste trup. I efteråret stoppede Lucien Favre som cheftræner i klubben, og det gav en god effekt på holdet, hvor særligt Andreas Christensen blomstrede.

Den udvikling skal de fortsætte for at slutte deroppe, siger han.

Hertha Berlin, der ligger nummer tre ved vinterpausen, har han derimod ikke meget fidus til.

- Jeg var meget imponeret af Hertha Berlin i løbet af efteråret, men jeg har en fornemmelse af, at de har overpræsteret en lille smule. De har en smal trup, og det kommer de til at mærke, når sæsonen føles lang i marts og april.

- Det kan sammenlignes lidt med Hobro i Superligaen i sidste sæson eller Leicester i Premier League lige nu, siger Henrik Hvillum.

Forårssæsonen kan også blive den sidste i Bundesligaen for Nicklas Bendtner, der sammen med Wolfsburg også kæmper om Champions League-pladserne.

- Jeg tror, de (Wolfsburg) er ved at have mistet tålmodigheden med Bendtner. Nu har han haft halvandet år til at forstå, at man skal præstere til træning for at få en plads på holdet. I England skal du spille godt i den forrige kamp for at få en plads på holdet.

- Selv om Bendtner yder 100 procent, så er han ikke god nok, og han har ikke præsteret, selv om han har fået mange chancer, siger Henrik Hvillum.

Nicklas Bendtner får muligvis endnu en chance søndag i udekampen mod Eintracht Frankfurt. Angrebskonkurrenten Bas Dost sidder ude med en brækket fod.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.