Fem dræbt ved helikopterstyrt i Indien
Et sammenstød i luften mellem to russisk-byggede indiske militærhelikoptere har kostet fem soldater livet.

Mindst fem soldater er omkommet, da to russisk-byggede militærhelikoptere stødte sammen torsdag efter at være lettet fra den vestlige indiske delstat Gujarat, oplyser politiet.

Indiske medier siger, at de to helikoptere kolliderede i luften efter starten fra en nærliggende militærbase på vej mod en øvelsesmission, men myndighederne kunne ikke bekræfte oplysningerne.

Tre andre soldater blev kvæstet ved ulykken, der involverer to Mil MI-17 helikoptere, som er kernen i det indiske luftvåbens helikopterflåde.

- De to helikoptere med ni soldater og officerer om bord styrtede ned i en bomuldsmark i Jamnagar-distriktet, siger den lokale politichef Harikrishna Patil telefonisk fra ulykkesstedet til nyhedsbureauet AFP.

Han siger, at fem af mændene om bord i de to luftfartøjer er dræbt, og de tre andre sårede er indlagt på sygehus til behandling.

- En af helikopterne brød øjeblikkelig i brand efter at være styrtet ned, mens den anden er totalskadet. Den brød dog ikke i brand, siger Patil.

Han tilføjer, at redningsfolk er i færd med at frigøre en soldat fra vraget, mens han nægter at bekræfte medieoplysninger om, at helikopterne skulle være stødt sammen.

En talsmand for flyvevåbnet i New Delhi, wingcommander Gerard Galway, bekræfter, at de to helikoptere er stødt sammen i Jamnargar, men han har ingen yderligere oplysninger.

Indien har planer om at købe op mod 400 helikoptere til en værdi af hundredvis af millioner dollar til erstatning for landets aldrende flåde af russiske og britiske helikoptere.

/ritzau/AFP