fejl Ældre fik ekstra hjælp i julen

Ved en fejl fik Odenses ældre ekstra hjemmehjælp i julen, selvom de ikke havde krav på det. Regningen kan løbe op i en million kroner.

Af Andrea Bisgaard

anbi@avisen.dk

@BRØD:Mange ældre kunne fejre julen i funklende rene hjem.

Hjemmehjælperne havde nemlig misforstået, at den nye ordning med tre ekstra hjemmehjælpsdage først træder i kraft til foråret.

Det betød, at de fleste ældre, der er tilknyttet Odense Kommunale Ældrepleje, fik ekstraordinært besøg i julen.

»Plejepersonalet har simpelthen misforstået og troet, at ordningen om tre ekstra besøg trådte i kraft med øjeblikkelig virkning. Heldigvis blev borgerne glade. Så selvom det er en bøf, er det da en positiv af slagsen,« forklarer rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Thorsager (S), der nu skal finde op til en million kroner, som de ekstra hjemmebesøg har kostet.

Skabte forvirring

I efteråret afgjorde Tilsynsrådet, at 23 årlige hjemmebesøg ikke var nok. I efteråret krævede rådet derfor, at de ældre fremover skal have besøg af hjemmeplejen 26 gange om året.

Men den nye ordning med tre ekstra hjemmehjælpsdage var ikke trådt i kraft, da julen stod for døren.

»Avisoverskrifterne i efteråret har åbentbart forvirret vores medarbejdere, for vi har aldrig meldt ud, at der skulle være ekstra hjemmehjælp i julen. Vi forventer først, at den nye ordning træder i kraft i løbet af foråret,« siger Aage Juhl Nielsen, der administrerende direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen.

Forvaltningen forsøger nu på at finde en løsning, der kan give tre ekstra hjemmehjælpsdage uden ydereligere omkostninger for forvaltningen.

Dybt beklageligt

»Da vi ikke har fået flere penge til den ekstra hjemmehjælp, har vi været nødt til at skære i de andre tilbud. Det betyder blandt andet, at besøgene vil blive kortere. Det er dybt beklageligt, men vi kan ikke gøre det anderledes,« siger Søren Thorsager.