Federer vinder OL-gyser over argentiner
Den syvdobbelte Wimbledon-mester Roger Federer er i OL-finalen efter maratondyst mod Juan Martin del Potro.

Semifinalen i mændenes tennisturnering ved OL i London mellem Roger Federer og argentinske Juan Martin del Potro endte i et spektakulært drama, hvor schweizeren efter et uforglemmeligt tredje sæt står i sin første OL-finale i singlerækken nogensinde.

Roger Federer vandt kampen efter fire timer og 26 minutters spil med cifrene 3-6, 7-6 og vanvittige 19-17 i tredje sæt.

Den schweiziske tennislegende, der har vundet alle andre større turneringer end OL i sin karriere som singlespiller, var ellers tæt på at smide det hele væk allerede efter to sæt til argentineren, der i store dele af kampen havde godt fat i Federer.

Efter at del Potro uden større dramatik sikrede sig første sæt, leverede de to spillere et ekstremt intenst andet sæt, hvor Federer først efter tiebreak formåede at afværge en skuffende afslutning på sin OL-deltagelse.

Derefter indledte de to spillere et uforglemmeligt tredje sæt, hvor verdensetteren fra Schweiz til tider ikke var helt så stabil som sædvanligt.

Ved stillingen 10-9 servede Federer for eksempel for sejren, men helt atypisk lykkedes det argentineren at bryde tilbage til stillingen 10-10. Kampen var igen helt åben.

Til sidst måtte del Potro dog acceptere, at han stod over for sin overmand i form af den syvdobbelte Wimbledon-mester.

Den 30-årige schweizer møder i søndagens finale enten Novak Djokovic eller Andy Murray.

/ritzau/