Federer er overrasket over Nadals fravær
Roger Federer er meget overrasket over, hvor lang tid det har taget Rafael Nadal at komme sig efter skade.

Spanske Rafael Nadal overrasker en af sin hårdeste konkurrenter til pladsen som tennisverdenens nummer ét Roger Federer.

Ikke på grund af godt spil eller utrolige sejre, men fordi han har været ude med knæproblemer helt siden Wimbledon.

Nadal tabte allerede i anden runde af Wimbledon, og siden er han gået glip af OL og de to turneringer i Toronto og Cincinnati, som spillerne bruger som optakt til US Open.

- Jeg tænkte om OL, okay, det er fint. Det er et personligt valg, siger Roger Federer på et pressemøde inden turneringen i Cincinnati ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Jeg tænkte helt sikkert, vi ville se ham i Toronto, men nu har han misset både Toronto og Cincinnati. Det er meget overraskende, fordi det var ikke noget, vi hørte om før hans skade.

Pausen betyder, at Nadal ikke har spillet tennis i næsten to måneder, men Federer håber, Nadal er tilbage, når US Open begynder den 27. august.

- Jeg ville skrive til ham og tjekke op på ham, fordi jeg kan slet ikke forstå, han har været ude så længe, siger Roger Federer.

Trods Nadals fravær i Cincinnati deltager tidens tre andre største tennisspillere - foruden Federer er det verdens nummer to, Novak Djokovic, og den nykårede olympiske mester, Andy Murray.

/ritzau/