Fede må ikke adoptere kinesiske børn
Kina indfører nye regler, der betyder, at overvægtige ikke længere kan få til at adoptere.

Kina vil i denne uge indføre nye regler for, hvem der kan få lov til at adoptere børn fra landet, skriver Reuters. Reglerne vil forhindre en lang række mennesker fra at adoptere kinesiske børn. Det drejer sig blandt andet om overvægtige personer, handicappede og folk, som tager lykkepiller.

Men en kilde siger til Reuters, at de nye regler primært er indført, for at forhindre, at homoseksuelle kan få lov til at adoptere kinesiske børn. Det vil ske ved at forbyde enlige at adoptere, hvilket på nuværende tidspunkt er tilladt af de kinesiske myndigheder.

En anden kilde afviser dog over for Reuters, at reglerne er målrettet over for homoseksuelle og påpeger, at de bliver indført for børnenes skyld.

»Vi håber, at disse børn kan vokse op under endnu bedre forhold, hvilket vil fremme deres sunde udvikling. Derfor indfører vi strengere regler,« siger kilden til Reuters og siger, at de nye regler vil blive sendt til adoptionsbureauer rundt omkring i verden højst sandsynlig allerede i løbet af denne uge.