Feberredning til Radio24syv

Arbejdsliv
Flaget gik på halvt, da det blev klart, at den populære radiostation skulle lukke, men nu er der stærke kræfter for at omstøde den kendsgerning. (Foto: Scanpix)
Politikere uden om regeringen vil prøve at redde radiostationen. Nu er kulturministeren gået ind i sagen.

Nogle græd andre jublede, da Radio24syv tabte udbuddet som Danmarks nye DAB-kanal, der som bekendt gik til Loud.

Blomster blev lagt foran stationen i København og flaget på toppen af bygningen gik på halvt. Men måske, det ikke er helt slut endnu.

Således er flere markante politikere uden om regeringen røget i blækhuset og agiterer for, at det er en skandale og man burde se på det med nye øjne.

Claus Hjort Frederiksen skrev på sin facebook-profil i går aftes:

"Det er helt uforståeligt at Radio 24/7 skal lukke. Radio 24/7 har været nyskabende taleradio. Spændende, provokerende, vedkommende radio. Og så har journalistikken været i stand til at afdække nyheder og skandaler.
Jeg forstår ikke det danske samfund har råd til at skrotte dette bidrag til mediebilledet.
Lad os håbe på politisk mod til at gøre denne beslutning om."

Jens Rohde er også forarget:

"Jeg kan ganske enkelt ikke sidde med hænderne i skødet og bare se på, hvad der sker. Nævn eller ej. Hvordan kan man lave en pointgivning af økonomi, som er så voldsom i forskel, når det er minimalt i forhold til samlet budget? Loud får syv point og 24syv får 1 point. Forskellen er 15 mio. i et samlet budget på 280 mio.!!!!
Det kan da aldrig retfærdiggøre en sådan skala."

Også liberal Alliances ellers hårdt prøvede formand, Alex Vanopslagh blander sig:

"Liberal Alliance støtter, at udbuddet om den nye DAB-kanal går om, og at Radio24syv således fortsat har en chance for at overleve. For Radio24syv er i sandhed et mirakel: Det er noget så sjældent som et eksempel på, at det offentlige kan være medskabere af noget brugbart og godt. De formåede at lave mere kritisk, afslørende og dybdegående journalistik på få år, end Danmarks Radio har på årtier. Ja, 24syv formåede at skabe radio i øjenhøjde med helt almindelige mennesker langt fra København...." skriver han blandt andet.

Også markante mediefolk har det svært med lukningen. I "Presselogen" søndag kaldte chefredaktøren på Berlingske, Tom Jensen, forløbet for et mord:

– Vi har været vidne til et langt og pinefuldt mord. Vi kan bare ikke finde ud af, hvem der har begået det. Og det er det, der er det helt store problem og helt store perspektiv her. For det er grundlæggende usundt, at vi som frie mediemennesker skal diskutere, hvordan vi kan få vores medier til at passe med et politisk ønske eller udbud.

Kulturminister Rasmus Prehn ønsker, at Radio og tv-nævnet skal svare på den seneste tids spørgsmål og kritik om begrundelsen for valget af udbyder til den nye digitale radiokanal. Han forlanger et møde om sagen, hvor også medieordførererne  fra de andre partier er inviteret.

Måske det sidste kapitel ikke er sagt endnu om Radio24syv.

 

 

Krimi

To fly stødt sammen

i luften