FDM kritisk overfor dyrere p-afgifter i København
Københavns Kommune pønser på at hæve parkeringstaksterne i København med 40 procent for en time i indre by til 35 kroner. Det er FDM dybt kritiske overfor.

Læs også:/b> Prisstigning på 40 procent for parkering
Debatér her...

Står det til de radikale i Københavns Borgerrepræsentation, skal det koste 35 kroner at parkere bilen i indre by i København. Og beboerlicensen skal stige med fra 175 kroner om året til op mod 2.400 om året.

 

Det er Foreningen af Danske Motorejere (FDM) imidlertid kritisk overfor.

»Københavnerne har i forvejen de dyreste p-afgifter i hele Danmark. Politikerne i København skulle hellere tage at erkende, at København er en storby med mange biler, og så se at få bygget nogle p-siloer til bilerne,« siger chefkonsulent i FDM, Torben Kudsk.

Han undrer sig over, at politikerne ikke bruger nogle af indtægterne fra p-afgifterne til at forbedre forholdene for billisterne. Torben Kudsk mener desuden, at det ville være oplagt, at politikerne fik bilismen og den kollektive trafik til at spille bedre sammen.

»Der mangler simpelthen nogle parkeringspladser ved s-togstationerne udenfor byen, hvis det skal blive attraktivt for billister at lade være med at køre helt ind til centrum,« siger Torben Kudsk.