FCN-helt: Jeg er kommet til et stærkt hold
Joshua John kunne ikke bruges i Twente, men i dansk fodbold er han slået igennem med et brag.

Det er sjældent, at nogen så hurtigt har slået deres navn fast i dansk fodbold, som hollandske Joshua John har gjort i FC Nordsjælland.

Efter et mål i et en kort debut i sidste weekend scorede wingen fire mål, da FCN lørdag slog Silkeborg hele 6-1.

Men Joshua John selv har nu ikke travlt med at sole sig i glansen fra toppen af Superligaens topscorerliste. Målhelten sender artigt roserne videre til sine nye holdkammerater.

- Jeg er selvfølgelig glad, og det er godt for mig at få sådan en start. Men min succes skyldes de andre på holdet. Vi har bolden meget i kampene, og i dag spillede vi virkelig god fodbold, siger Joshua John.

- Vi mødte FC Nordsjælland i en træningskamp. Da var jeg også imponeret af dem, siger hollænderen, der ikke havde udsigt til meget spilletid i Twente.

- De havde købt spillere til seks millioner euro, og dem sætter man ikke lige sådan på bænken. Jeg hørte, at Nordsjælland ville have mig, og to dage efter var jeg her, lyder det fra firemålsskytten.

I Holland har han været vant til at være ægte fløjspiller, der nærmest er lænket til den ene kridtstreg. I FC Nordsjællands mere anarkistiske spillefacon forventes det af Joshua John, at han af og til søger ind foran mål.

Anfører Nicolai Stokholm er ikke overrasket over, at den nye mand har fået sådan en start.

- Jeg har set ham til træning, og der har han vist stor målfarlighed. Det må man sige, at han også viste i kampen i dag.

- Han har i Twente været vant til at spille på et højt niveau og på en måde, der er meget lig den, vi gerne vil spille på, så det er nemt for ham at falde ind, mener Nicolai Stokholm.

Med fem mål ligger Joshua John øverst på topscorerlisten i Superligaen. Fire spillere har lavet tre mål.

/ritzau/