FCM-træner: Esbjerg er ligaens bedste hold

Helle Thomsen mener, at det er for tidligt at udråbe FC Midtjylland til Boxer Dameligaens bedste hold.
FC Midtjyllands håndboldkvinder er ligaens mest formstærke hold med fire sejre i træk. Torsdag blev Silkeborg-Voel slået sikkert med 26-19.
FC Midtjyllands håndboldkvinder er ligaens mest formstærke hold med fire sejre i træk. Torsdag blev Silkeborg-Voel slået sikkert med 26-19. Foto: BONNERUP CLAUS/free

Team Esbjerg råder ifølge FC Midtjylland-træner Helle Thomsen fortsat over Danmarks bedste håndboldkvinder.

Selv om FCM for to uger siden slog topholdet Esbjerg og torsdag kværnede over Silkeborg-Voel med en sejr på 26-19, så mener Thomsen, at det er for tidligt at kalde FCM for Boxer Dameligaens bedste hold.

- Esbjerg er fortsat det bedste hold. Tabellen lyver aldrig. Selv om vi slog Esbjerg, så var det en kamp, som de havde råd til at tabe.

- Men vi er kommet godt igen, efter at vi tabte til Randers i begyndelsen af januar, siger Helle Thomsen.

FCM har nu vundet fire kampe i træk siden nederlaget til Randers HK umiddelbart efter nytår. Midtjyderne er to point efter Esbjerg, der har spillet en kamp færre end FCM.

Mod sæsonens store overraskelse fra Silkeborg-Voel, som for to uger siden slog mestrene fra Viborg HK, førte midtjyderne med 17-7 ved pausen.

Derfor kunne Helle Thomsen sende hele sin bænk på banen i de sidste 30 minutter i Silkeborg, hvor værterne mødte frem med en stærk hjemmebanestatistik med seks sejre i otte kampe.

- Vi træner sammen med Silkeborg-Voel en gang om ugen. Vi plejer at slå dem, når vi træner, og vi var storfavoritter.

- Men de havde for nylig slået Viborg, så jeg følte mig ikke sikker på sejren før kampen, siger Helle Thomsen.

Hvis Thomsen ikke vil kalde FCM for ligaens stærkeste hold i øjeblikket, så gør Silkeborg-Voels træner Jakob Andreasen det gerne.

- FCM har et højere topniveau end de andre hold, og så har de en af verdens bedste keepere i Sabine Englert, siger Andreasen.

Selv om Silkeborg-Voel er oprykker i denne sæson, så indtager holdet en placering som nummer seks i ligaen. Kan holdet fastholde den placering i de næste fem kampe, så venter der en plads i medaljeslutspillet.

- Det vil være kæmpestort, hvis det sker.

- Vi tager hver kamp, som en slags finale, og så må vi se, hvad det rækker til, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.