FCM melder sig ind i Superligaens top
FC Midtjylland vinder fortjent 2-1 over Randers og er nu blot tre point fra Superligaens førsteplads.

Det begynder efterhånden at se fornuftigt ud for FC Midtjylland i Superligaen, efter at holdet søndag leverede både flot spil og en 2-1-sejr mod et uinspireret Randers-hold, der ellers havde vundet holdets seneste to kampe.

Sejren sender FC Midtjylland op i den bedste halvdel af Superligaen med syv point - blot tre point efter vicemestrene fra FC København på førstepladsen.

Det var dog ikke helt lige til for midtjyderne, der med stor boldbesiddelse og spillelyst sagtens kunne have elimineret spændingen, som forblev intakt ind til 15 minutter før tid.

Her besluttede hjemmeholdets Mads Albæk sig for at banke til bolden, der sejlede i mål via overliggeren efter at være blevet rettet af på vej mod mål. Det bragte hjemmeholdet foran med to mål.

Fra kampens start var det imidlertid tydeligt, at FC Midtjylland havde lagt en plan, der gik ud på at stå så højt på banen, at Randers blev forhindret i at få gang i sit spil.

Og det fungerede. Mens hjemmeholdet i ro og mag kunne bygge spillet op, gik det hurtigt galt for Randers-spillerne, når de engang imellem fik fat i bolden.

Først midtvejs i første halvleg lykkedes det Randers at gennemføre et anstændigt angreb, da et gennembrud på venstre kant sagtens kunne have bragt Randers foran. Indlægget blev dog blokeret af en tilbagestormende FCM-forsvarer.

Også Lasse Rise viste sig som en farlig afslutter og var to-tre gange blot marginaler fra at genere FCM-holdets ambitioner om en sejr.

Ud fra spil og chancer havde det imidlertid været ganske ufortjent med en Randers-føring, da midtjyderne kampen igennem var både farligere og mere direkte i deres spil.

Særligt nigerianske Sylvester Igboun var en oplevelse at følge både i det opbyggende spil, men i høj grad også i afslutningerne.

En sådan leverede han i slutningen af første halvleg, hvor han hamrede bolden mod målhjørnet, som Randers-keeperen kun lige nøjagtigt formåede at vippe til hjørnespark.

Her steg netop Sylvester Igboun til vejrs og brugte fra kort afstand panden til at støde bolden i mål.

Til allersidst i opgøret sendte senegalesiske Tidiane Sane et et fremragende frispark direkte i mål, men efterfølgende formåede Randers alligevel ikke at lægge det nødvendige pres, der kunne have ført til en udligning.

/ritzau/

via Listen To News