FCM-direktør er ked af Bjerregaard-afsked
Ordførende direktør i FCM, Claus Steinlein, mener, at Per Bjerregards exit er ærgerligt for dansk fodbold.

Det gav chokbølger gennem det meste af fodbolddanmark, da Per Bjerregaard lørdag trådte tilbage som bestyrelsesformand i Brøndby.

Hos FC Midtjylland, som lørdag vandt 3-1 over FC Nordsjælland i Superligaen, giver ordførende direktør, Claus Steinlein, sig tid til at dvæle over Bjerregaards afsked.

- Det er jeg rigtig ked af på hans vegne og på Brøndbys vegne. Per Bjerregaard har betydet rigtig meget for dansk fodbold.

- Det er ikke sådan, at jeg ikke forstår ham, for der har været et kæmpe pres på Brøndby de seneste mange år. Men jeg er ked af det på dansk fodbolds vegne, for han har gjort en kæmpe forskel, siger Steinlein.

FCM-direktøren husker stadig, da Brøndby i 1991 under Per Bjerregaards ledelse nåede helt frem til semifinalen i den daværende Uefa Cup, hvor det blev til et samlet nederlag til AS Roma.

- Han var jo bagmanden bag Brøndby, der indførte professionel fodbold, og som var i semifinalen i Uefa Cuppen. Det er en af de kampe, hvor jeg kan huske, jeg sad foran fjernsynet som ung knægt og fulgte med.

- Han var den første til at indføre professionel fodbold, som vi kender det i dag, og han var bagmanden bag, at vi kom på det europæiske landkort, hvor vi fortsat ligger højt lige nu, mener Steinlein.

Tidligere i år mistede FCM også sin mangeårige frontfigur Jens Ørgaard, som trådte tilbage som sportsdirektør, og det var Steinlein, som overtog en stor del af Ørgaards rolle i klubben.

Per Bjerregaard fortsætter dog stadig som formand for Brøndbys amatørafdeling, og Steinlein er ikke i tvivl om, at han stadig kan bidrage med nyttig fodboldviden.

- Jeg tror stadig, Per har mere at give af. Jeg ved ikke, om han er brændt helt ud oven på al den kritik, der har været.

- Det har været en hård periode, og det må ikke have været sjovt at have været i hans sko, pointerer Steinlein og tilføjer:

- Men han kan stadig tilføre meget, for han har så meget knowhow, og forhåbentlig kommer han i et eller andet Uefa-udvalg eller noget i den stil, for han ved meget om fodbold.

/ritzau/