FCK-træner: En fantastisk, enestående sæson
FCK?s herrer vandt søndag over bundholdet Lemvig i Håndboldligaens sidste efterårskamp. Dermed overvintre FCK på en klar førsteplads.

FCK er på fem år blevet en veritabel magtfaktor i dansk herrehåndbold. Søndag sejrede københavnerne over bundholdet Lemvig, og dermed overvintrer FCK på en førsteplads i Håndboldligaen med henholdsvis to og fire point foran Champions League-deltagerne Kolding og GOG.

»Det er et enormt boost for os, at vi kan løbe rundt i januar og træne og kigge på stillingen og se, at vi fører. Det gør det hele lidt sjovere. Havde vi tabt i dag, så havde vi et nederlag at tænke på. Nu er vi to point foran Kolding, det er dejligt,« sagde Michael Sahl Hansen efter kampen.

For FCK-træner Magnus Andersson betyder den aktuelle stilling dog mindre.

»For mig betyder det ikke nogen ting. Det, der betyder noget, er, at vi har gjort et godt stykke arbejde, og at spillerne spiller fantastisk godt. Det har været en helt fantastisk, enestående efterårssæson,« siger Andersson.

Og den unge københavnerklub har gjort det godt. Ud af 14 kampe har den vundet de 13 i ligaen, og den er i kvartfinalen i EHF Cuppen. Og det er på trods af, at flere spillere har været skadede.

Gode målmænd

Andersson vil gerne rose alle spillerne for deres gode indsats, men mener at især de to målmænd Peter Nørklit og nordmanden Steinar Ege har været vigtige for succesen.

»Vi har to fantastiske målmænd. Det er vigtigt i håndbold at have to målmænd, der spiller godt,« siger Andersson.

Deri er Leif Mikkelsen, håndboldekspert og direktør for idrætsfonden Team Copenhagen, enig. Han mener, Nørklit kun er blevet bedre efter nordmanden har forvist ham fra pladsen som førstemålmand.

»FCK har et fantastisk par. Det giver ro, at man ved, at fordi man skifter målmanden ud under en kamp, så bliver holdets indsats ikke dårligere af det. Det er en fantastisk styrke,« mener Mikkelsen.

FCK kan blive mestre

Mikkelsen vurderer, at FCK har potentialet til at blive danske mestre, men holder stadig på, at Kolding er favorit. Nummer tre i Danmark er GOG, mener han.

FCK?s bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, overværede dagens kamp, og han var en stolt mand.

»Med al respekt, så passer det med de planer, vi havde, da vi gik ind i håndbold for fem år siden. Da sagde vi, det varer en tre-fire år, så er vi med, hvor det sner. Det kan vi jo sige, vi er nu til trods for mange skader,« sagde han.

Østergaards målsætning er, at klubben bliver nummer et, men Andersson er mere ydmyg.

»Vi har ikke ændret målsætningen, den er stadig at være med i slutspillet, der kan alting ske,« siger han.

For at være med der, skal FCK slutte i top-fire.