FCK sparker AGFs dæmning i 1000 stykker
AGF's skabte en lige kamp i 55 minutter, men så faldt forsvarsværket sammen med et brag, og FCK vandt med 3-0.

I pausen talte publikum i Parken om, at den superligakamp ligeså godt kunne vippe til AGF's side.

Men da spillerne 45 minutter senere traskede fra banen med resultatet 3-0 til FC København på måltavlen havde såvel københavnere som aarhusianere formentlig glemt alt om det.

Til slut handlede det kun om, hvor mange mål FCK skulle lave, og da var det ikke længere relevant at dvæle ved, at aarhusianerne i lang tid skabte en både lige og velspillet kamp i nationalarenaen.

Peter Sørensens robuste og ofte afventende AGF-hold er skabt til at kunne stå fast i svære udekampe, som den i Parken søndag aften.

Det kræver ofte noget ekstraordinært at låse de velorganiserede østjyder op, og ekstraordinært var lige, hvad det var, da Christian Bolanos 10 minutter efter pausen skabte den scoring, der sendte Champions League-aspiranterne på ret kurs.

I fuldt løb vippede han elegant bolden over AGF's forsvarskæde til en fremstormende César Santin, som flugtede den i mål til en fornem 1-0-scoring, der faldt på et tørt sted.

For gennem 55 minutter havde gæsterne nemlig konstant lokket favoritterne ind i fælder, hvor tingene ikke blev rigtigt farlige.

Kun når en svingende Nicolai Jørgensen rykkede ind i banen, steg temperaturen i det aarhusianske straffesparksfelt, men ellers havde den finske veteran Petri Pasanen og hans kumpaner i AGF-forsvaret forbløffende godt styr på hjemmeholdet.

Men da først Bolanos og Santin havde sparket hul på AGF's dæmning, fossede modet og energien ud af gæsterne.

Blot seks minutter senere hamrede Andreas Cornelius bolden fladt i mål til 2-0 fra 20 meter, og da københavnerne kort efter blev tildelt et straffespark, lignede det nærmest et østjysk sammenbrud.

Santin satte dog forsøget på træværket, men stormløbet mod AGF's flossede fæstning fortsatte.

Hvis gæsterne havde en plan B, tog de den ikke i brug, og da Santin udnyttede et nyt straffespark til 3-0, var det pludselig en meget klar sejr til et tophold, der var længe om at løse den aarhusianske gåde.

Med sejren er FC København i toppen af ligaen atter tre point foran Sønderjyske og OB, mens AGF efter fem spillede kampe fortsat står på fem point.

/ritzau/