FCK slår Silkeborg og kommer tættere på tredjepladsen
FC København sneg sig tættere på FC Nordsjælland og tredjepladsen med en sejr over Silkeborg. Foto: Claus Fisker/Scanpix
FC København går ind i mesterskabsspillet med fem sejre i træk efter 3-1 over Silkeborg på udebane.

FC København sikrede sig søndag eftermiddag en 3-1-sejr på udebane mod Silkeborg, og københavnerne går dermed ind i Superligaens mesterskabsspil med en stime på fem sejre i træk.

I tabellen blev hullet op til FC Nordsjælland på tredjepladsen søndag formindsket til seks point, da Farum-klubben tabte med 0-1 i Helsingør.

Til gengæld har FCK på fjerdepladsen dog hele 16 point op til førerholdet Brøndby, hvorfor chancerne for et titelforsvar er yderst minimale med blot 30 point tilbage at spille om.

Silkeborg bragte sig foran med 1-0 i opgøret, da kantspilleren Vladimir Rodic efter ti minutter sparkede værterne i front ved hjælp fra FCK-stopper Denis Vavros fod.

Vavros forsvarsmakker Michael Lüftner udlignede med hovedet på et hjørnespark efter 28 minutters spil, inden angriberen Federico Santander lige før pausen bragte FCK i front med 2-1 med et spark fra kanten af feltet.

FCK's ligatopscorer, Pieros Sotiriou, slog sejren fast efter 82 minutter, i en affære som gæsterne generelt havde godt styr på efter at have rystet den tidlige Silkeborg-scoring af sig.

Silkeborg slutter som nummer 11 i grundspillet og møder i nedrykningsspillets pulje 1 nu Hobro, AGF og Helsingør.

/ritzau/