FCK sætter Superligaens bundprop på plads
FC København havde lørdag kun få problemer med at banke Esbjerg på plads i bunden af Superligaen.

De danske vicemestre fra FC København leverede lørdag aften en ganske fin generalprøve inden skæbnekampen mod Club Brugge, da Ariël Jacobs' tropper med en 2-1-sejr bankede Esbjerg på plads i bunden af Superligaen.

Kampen mellem jyderne og københavnerne var imidlertid en glimrende illustration af forskellen på top og bund i Superligaen, som FCK nu topper med 10 point, mens Esbjerg blot har hentet et enkelt i sæsonens første fire kampe.

Særligt i første halvleg var forskellen stor, mens Esbjerg i slutningen af kampen med lidt held havde hentet et overraskende point.

Således var det FCK, der fra kampens start satte sig tungt på opgøret, hvor Esbjerg konstant havde problemer med at få spillet til at fungere på modstandernes banehalvdel.

Alligevel udeblev de helt store FCK-chancer i begyndelsen af kampen.

Således skulle der gå hele 25 minutter, før vicemestrene for alvor blev farlige. Her var norske Christian Grindheim til gengæld tæt på at bringe gæsterne foran med et hårdt spark fra kanten af feltet.

Derefter var det som om, at FC København fik mod på mere, og derfor var det også både fortjent og forventet, at det inden pausen blev til en scoring.

Den stod den tidligere Esbjerg-spiller Martin Vingaard for, da han efter en fænomenal tværaflevering fra superligadebutanten Christoffer Remmer satte en kontrolleret vrist på bolden, så den både hårdt og fladt sendte FCK på vej til sejr.

Den anden FCK-scoring stod 19-årige Andreas Cornelius for, da han pandede et følt indlæg fra Cristian Bolaños i mål i starten af anden halvleg.

I den anden ende var chancerne kampen igennem få. Og når de til tider bød sig - og det gjorde de ind imellem - var jyderne hverken aggressive eller skarpe nok foran Johan Wiland i FCK-målet.

En gigantisk chance blev det dog til for indskiftede Sebastian Andersen, som fra blot et par meters afstand sendte en hoppende bold over mål. Skarpest var defensivspilleren Jakob Ankersen, der flere gange viste offensive styrker.

Netop Ankersen var da også manden, der bragte spænding tilbage i kampen med sin reducering efter passivt forsvarsspil fra FCK. En scoring, der lagde fundamentet til et flot Esbjerg-pres, som FCK altså kun med nød og næppe fik afværget til sidst.

/ritzau/