FCK henter tjekkisk forsvarsspiller på lang kontrakt
FCK-fansene skal fra næste sæson heppe på Michael Lüftner, som mandag blev hentet til klubben. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Den tjekkiske forsvarsspiller Michael Lüftner får kontrakt frem til 2022 med de danske fodboldmestre.

Fodboldklubben FC København spiller igen med musklerne på transfermarkedet.

De danske mestre meddeler på fck.dk, at de har købt midterforsvareren Michael Lüftner i tjekkiske Slavia Prag, hvor han blot nåede at være i cirka et halvt år.

Den 23-årige tjekkiske U21-landsholdsspiller får kontrakt frem til sommeren 2022.

Årsagen til indkøbet skal blandt andet ses i det faktum, at FCK forventer at sælge forsvareren Mathias "Zanka" Jørgensen efter denne sæson.

- Vi forventer, at "Zanka" bliver solgt i løbet af sommerens transfervindue, og derfor er det vigtigt for os, at den sportslige ledelse allerede nu har fundet en erstatning på højt niveau.

- Vi glæder os samtidig over, at vi igen har kunne tiltrække en spiller fra en stærk klub og liga til FCK, siger direktør Anders Hørsholt.

FCK-manager Ståle Solbakken glæder sig over den tjekkiske tilgang.

- Michael Lüftner er en hurtig, fysisk stærk og placeringsstærk forsvarsspiller, som vi har fulgt gennem længere tid.

- Han har gjort det rigtigt stærkt for Slavia Prag i denne sæson, hvor de ligger til at kunne vinde mesterskabet, siger nordmanden.

Michael Lüftner ser frem til at spille for den danske klub.

- Men lige nu er alt mit fokus på Slavia Prag og de vigtige kampe, der venter os resten af sæsonen.

- Her vil jeg gøre alt for at hjælpe klubben og holdet til at vinde titlen, og først efter det vil jeg se frem mod opgaverne for FC København, siger tjekken.

/ritzau/