FCK-fansene sang forgæves

FC Københavns-fansene havde gejsten, men det havde spillerne ikke. De blev knust af et velspillende Viborghold med 37-26.

Bestyrelsesformand Flemming Østergaard havde op til kampen mellem FC København og Viborg HK i Toms Ligaen efterlyst mere gejst hos FCK-kvinderne hjemmeholdet efter søndagens kollaps mod rumænske Rulmentul Brasov. Denne opsang havde en klan på cirka 40 FCK-tilhængere bevæbnet med bannere og fiktive røde kort valgt at bakke op om, og de hoppede, dansede og sang gennem hele kampen.

Det hjalp dog ingenting. FCK-spillerne havde hverken gejsten eller evnerne til at presse Viborg, der vandt en sikker sejr på 37-26, takket være en stærk defensiv og effektive kontraangreb.

FC København var reelt kun med i kampen i de første fem minutter af første halvleg, hvor stillingen var 4-2 til Viborg. Herefter brugte Viborg de næste 10 minutter til at lukke kampen, da de i denne periode bragte sig foran med hele 11-3, på blandt andet fem mål af landsholdsfløjen Henriette Mikkelsen.

Det rystede dog ikke FCK-fanskaren, som stadig satte sit præg på Frederiksberg Hallen, og de var også involveret i en noget særpræget situation. En tilskuer bidrog til lydinfernoet ved at blæse i en fløjte, og det medførte, at dommerne truede med at stoppe kampen. Fløjten blev dog pakket væk, og spillet forsatte, hvilket Viborg udnyttede til at bringe sig foran 16-8 efter de første 30 minutter.

Billedet var det samme i anden halvleg, FCK-tilhængerne var dominerende på tilskuerrækkerne, mens Viborg var endnu mere suveræne på banen. Henriette Mikkelsen og Grit Jurack var i hopla, og de blev noteret for henholdsvis ni og otte mål, før de med et kvarter igen kunne tage plads på bænken ved stillingen 27-13.

Herfra kunne de nyde deres holdkammerater forsætte det gode spil og sikre en 37-26 sejr, mens Flemming Østergaard nok godt kunne tænke sig, at FCK-spillerne viste den samme ukuelig gejst, som den der onsdag aften blev vist på tilskuerrækkerne, hvor der nok synges endnu.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.