FC Nordsjællands mestre er igen nummer et
FC Nordsjælland vandt 4-1 over Sønderjyske og viste gode takter frem mod Champions League.

Efter en sikker 4-1-sejr over Sønderjyske er FC Nordsjælland tilbage, hvor de slap i maj. Mesterholdet viste mesterspil og ligger atter nummer et i den bedste danske fodboldrække.

I tredje kamp på det nye kunstgræs gled det igen virkelig godt for på kunstgræsset for hjemmeholdet, der skabte en god fredagsstemning på Farum Park foran 6.121 tilskuere.

FC Nordsjælland fik fulgt flot op på den fantastiske 6-1-sejr over Silkeborg i forrige hjemmekamp med deres tredje sejr i træk, og deres 14 point og 18 mål i syv kampe er langt bedre end på samme tid i sidste års guldsæson.

Med et fladt skud på tværs af feltet fortsatte Joshua John allerede efter tre minutter, hvor han slap med sine fem mål på 44 minutter i kampene mod AaB og Silkeborg.

Mestrene diskede op med typisk dominerende boldbesiddelse med Nicolai Stokholm som særdeles offensiv midterforsvarer i stedet for Jores Okore i karantæne.

Allerede inden for den første halve time var der chancer til både Michael Parkhurst, Mikkel Beckmann og Joshua John et par gange.

I det 33. minut fik Farum-holdet dog et midlertidigt chok, da Henrik Hansen sparkede et langt frispark ind i hovedet på lille Quincy Antipas, der hoppede op mellem Runje og Parkhurst og headede udligningen ind.

Resten af halvlegen fik Sønderjyske uden en skadet Adigun Salami bedre fat og havde også sine chancer. Med Conor O'Brien og Lasse Vibe som skudtrusler og Quincy Antipas, der var tæt på at udnytte et kiks af Ivan Runje.

Fra anden halvlegs start var det dog slut med gæstfriheden, og sønderjyderne blev overrendt.

Fem minutter efter pausen satte Patrick Mtiliga sin første sæsonscoring ind, da han i det lille felt sendte bolden op i nettaget, og få minutter senere scorede Søren Christensen, da han gled alene igennem på kirurgisk frispilning fra Stokholm.

Kort efter var der store chancer til Stokholm og to styk til Joshua John, og 13 minutter før tid kom sidste pletskud fra Mikkel Beckmann efter et gennemspil med Søren Christensen, der gjorde selv den tidligere Nordsjælland-angriber Niels Lodberg rundtosset.

Næste afgørende kamp for de danske mestre står ved glasbowlen i Monaco på torsdag, når der trækkes lod til Champions League-puljespillet.

/ritzau/