Superligaklub lokkede ni-årige med slik og gaver
Fodboldklubben FC Nordsjælland får kritik af andre klubber på baggrund af ulovligt fiskeri af børn ned til ni-års-alderen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
FC Nordsjælland er kendt for at udvikle dygtige spillere til landets bedste fodboldrække.Men nu står flere andre klubber frem og fortæller om ulovligt fiskeri af børn ned til ni-års-alderen.

FC Nordsjælland har lokket børn til klubben med gaver som slik, rabatkoder til talentcamps, stadionbilletter og sportsudstyr som fodbolde og målmandshandsker.

Flere klubber står nu frem og fortæller om det ulovlige fiskeri af børn ned til ni-års-alderen.

Det skriver bt.dk.

- Alle store breddeklubber og os, som er lige under subtoppen, kan uden undtagelse fortælle en, to eller tre grimme oplevelser om FC Nordsjælland, siger Pierre Overgaard, der er sportschef i KFUM’s Boldklub Roskilde.

Overgaards klub er en af i alt fire klubber, der nu træder frem og fortæller om et systematisk og mangeårigt ulovligt fiskeri efter børn på ned til ni år fra FC Nordsjællands side.

- Vi vil meget gerne lytte til hver eneste af dem. Og er der konkrete ting i dem, som vi skulle og kunne have gjort anderledes, så vil vi være de første til at erkende det. Men foreløbig er det udelukkende præsenteret gennem jeres henvendelse her, og så er det svært at forholde sig konkret til fra vores side. Vi hører meget gerne fra de klubber, lyder det fra FC Nordsjællands direktør, Søren Kristensen, i et skriftligt svar.

Manden bag det ulovlige fiskeri udpeges af samtlige klubber som en ledende medarbejder i FC Nordsjælland, hvis identitet B.T. har valgt ikke at offentliggøre.

Medarbejderen er blevet kontaktet både telefonisk og pr. mail for en kommentar til kritikken. Han er ikke vendt tilbage.

I august 2017 blev FC Nordsjællands og den pågældende medarbejders metoder for meget for Boldklubben Søllerød Vedbæk af 2016 (BSV). Klubben sendte et brev stilet direkte til FC Nordsjællands ejer, Tom Vernon, og klubbens daværende A+-træner Kenneth Rasmussen.

- Vi har igennem mange måneder oplevet gentagne henvendelser fra (navn udeladt. red.) til vores spillere fra 9-10 års alderen i BSV. Han henvender sig direkte til børnene og giver dem gaver som f.eks. sportsartikler, is og slik, lyder det i brevet, som B.T. er i besiddelse af.

Brevet er underskrevet af BSV-formand Lars Neumann og næstformand Ole Sorang.

- Det var vores forældre og trænere, der bad os gøre noget. Vi foretog en henvendelse til FC Nordsjælland baseret på nogle oplevelser, vi havde. Vi konkretiserede dem over for FCN, og min oplevelse er, at de i fornuftigt omfang har rettet sig efter det, siger Lars Neumann i dag til B.T.

Adfærden med at kontakte børn ulovligt ophørte i BSV, efter klubben havde råbt op over for FCN. Men den fortsatte i andre klubber på Sjælland og i Storkøbenhavn, selv om FC Nordsjælland var gjort opmærksom på problemet.

Det bekræfter blandt andre Holbæk Bold- og Idrætsforening, der har til huse knap en times kørsel fra Farum. Holbæk har oplevet det ulovlige fiskeri flere gange. Senest i 2018. I Gentofte-Vangede Idrætsforening er de heller ikke i tvivl.

- Alle har historier om dem, og alle har spillere, der er skiftet på grund af ulovlig kontakt. Det, der er problemet, er, at de også er pissedygtige rent fodboldmæssigt. Du ser ikke en klub, hvor så mange unge får chancen. Det sælger nærmest sig selv, forklarer formand i GVI, Jesper Sørensen til avisen.

DBU ønsker ikke at kommentere direkte på FC Nordsjællands ulovlige fiskeri og gaver. I stedet opfordrer de til at anmelde, hvis man som klub oplever ulovligt fiskeri. Men det er nemmere sagt end gjort, lyder det.

- Alle siger ‘anmeld det nu - ellers kommer vi det aldrig til livs.’ Det er bare rigtig tungt at gøre, for DBU er en supertanker, slutter Jesper Sørensen.

 

BT