FC Midtjylland stjæler et enkelt point i Horsens
Sidste sæsons duellanter om bronzen delte point via 2-2. Men Horsens var tættest på sejren.

Det var ikke forsvarets dag, da AC Horsens og FC Midtjylland fredag stødte sammen på den jyske østkyst. De to stærke mandskaber leverede en dyst med masser af chancer, og kampen endte 2-2.

FC Midtjylland har nu mødt de forsvarende mestre, vicemestre samt sidste sæsons fjerdebedste mandskab i de tre første runder. Og at dømme efter de kampe, skal vi igen i år holde øje med midtjyderne.

Men Horsens kom bedst fra start.

Allerede efter 40 sekunder fik hjemmeholdets stærke 10'er, Martin Spelmann, en friløber, og den unge keeper Jakob Haugaard måtte redde angriberens lidt svage afslutning.

10 minutter senere lignede det til gengæld et drop, da Horsens' Mads Agesen forsøgte at snitte et frispark fra Thomas Kortegaard fra kanten af feltet. Manøvren mislykkedes, men den unge målmand blev snydt, og bolden fik lov til at trille hele vejen i mål.

Bagud 0-1 fik FCM alligevel godt fat i kampen, og ulvene fortsatte presset med anfører Mads Albæk som en solid indpisker på midten. Og med Tim Janssen og Rilwan Hassan som farlig frontduo.

Sidstnævnte brød flot igennem på venstrekanten efter et kvarters spil og lagde bolden hårdt indover. Desværre for hjemmeholdet ramte læderet anfører Morten Rasmussen, som sendte bolden i eget net. Et sikkert og spektakulært selvmål. 1-1.

Målet vækkede tilsyneladende Horsens, som fik skabt et pres på gæsterne med en række farlige chancer til følge. Særligt Martin Spelmann burde have scoret mindst én gang.

Billedet fortsatte i anden halveg. Horsens dominerede i begyndelsen, og efter en time kunne Ken Fagerberg score til 2-1.

I den resterende del af kampen fik FCM mere spil, men anfører Morten Rasmussen gjorde sin fejl delvis god igen. Han dirigerede sine tropper godt, og midtjyderne havde svært ved at tilspille sig store chancer.

Med et kvarter tilbage kom udligningen så alligevel, da indskiftede Mads Hvilsom skrabede et indlæg i nettet, og mod slutningen havde begge hold store chancer - uden at kunne score sejrsmålet.

Begge hold har nu fire point for tre kampe.

/ritzau/